Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μεσσηνιακός θησαυρός στα κλεμμένα της Ολυμπίας, σύμφωνα με την Ξ. Αραπογιάννη

Μεσσηνιακός θησαυρός στα κλεμμένα της Ολυμπίας, σύμφωνα με την Ξ. Αραπογιάννη      
Το χρυσό δαχτυλίδι που είχε βρεθεί σε ανασκαφή στην Αρχαία Θουρία
Μεσσηνιακό είναι ένα από τα αρχαιολογικά εκθέματα που εκλάπησαν χθες από το Μουσείο της Ολυμπίας. Πρόκειται για ένα χρυσό δαχτυλίδι που είχε βρεθεί στις ανασκαφές της Θουρίας και μέχρι το 2004 φυλασσόταν στο Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.
Σοκαρισμένη από την είδηση της κλοπής είναι η πρώην διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, όπου για δύο δεκαετίες περίπου υπηρέτησε και ως διευθύντρια της Ζ’ ΕΠΚΑ έχοντας υπό την εποπτεία της και την δημιουργία του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία το 2004.
Η κ. Αραπογιάννη μιλώντας στην "Ε" τόνισε: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχαμε μια τέτοια μεγάλη καταστροφή. Σχετικά με το συγκεκριμένο αρχαιολογικό θησαυρό, ήταν ένας χρυσός σφραγιδοδακτύλιος που είχε βρεθεί στις ανασκαφές των μυκηναϊκών τάφων της Θουρίας τη δεκαετία του ’80. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εκθέματα του μουσείου καθώς είχε μια μοναδική παράσταση ταυροκαθαψίων -δηλαδή παράσταση ανδρών που παλεύουν με ταύρους. Επειδή το συγκεκριμένο μουσείο είναι της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων θεωρήθηκε ότι συνδέεται άμεσα με τους αγώνες και μεταφέρθηκε εκεί το 2004 από το Μπενάκειο Μουσείο της Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου