Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"Kanun"???

Από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Καλαμάτας

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας για το απάνθρωπο φονικό που έκοψε το νήμα της ζωής του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεζάι και του 2χρονου αγοριού του. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ως την ώρα οι αξιωματικοί, οι οποίοι όμως δουλεύουν νυχθημερόν με στόχο να βρουν σύντομα και να συλλάβουν το δράστη ή τους δράστες του πρωτόγνωρου αυτού εγκλήματος.
Στο πλαίσιο αυτό γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθούν ευρήματα και γίνονται διαδικασίες για να προχωρήσουν ακόμα και άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου οι αρχές να οδηγηθούν σ' αυτούς με τους οποίους συναντήθηκε στο μοιραίο ραντεβού ο Μεζάι.
Για την ώρα πάντως κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξη της υπόθεσης ούτε και με ακρίβεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το πρωτόγνωρο - απάνθρωπο έγκλημα με θύμα κι ένα μωρό. "Να τον βρούμε να μας πει τι έκανε και γιατί" λένε αστυνομικοί, σοκαρισμένοι όπως όλος ο κόσμος από το φονικό. Γνωρίζουν όμως ότι οι πολίτες αυτή τη φορά θέλουν να αποδοθεί γρήγορα Δικαιοσύνη.Εξάλλου σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα“αναφέρονται τα εξής:“Μια κλήση στο κινητό τηλέφωνο του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι λίγη ώρα πριν την άγρια δολοφονία του ίδιου και του τρίχρονου γιου του, κοντά στην Καλαμάτα, αποτελεί “πυξίδα“ των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος.Ηδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει την άρση απορρήτου του κινητού του 35χρονου και συγκεντρώνει πληροφορίες για τον άγνωστο που φέρεται να τον προσκάλεσε στομοιραίο ραντεβού, κοντά στο χωριό Πλατύ της Μεσσηνίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε ορισμένες μαρτυρίες για «περίεργες δοσοληψίες» του 35χρονου, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η διπλή δολοφονία να σχετίζεται με την αλβανική βεντέτα, το Κανούν, όπου εμπλέκονται οικογένειες από την Βόρειο Αλβανία, οι οποίες σε αρκετές δεν διστάζουν να εξοντώσουν και μικρά παιδιά. Ωστόσο όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα στοιχείο από τις αλβανικές αρχές που να εμπλέκει τον 35χρονο ή την οικογένειά του με εγκληματικές ενέργειες στην Αλβανία που να προκάλεσε αντεκδικητικές ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου